Tapétaajtókról általánosságban…

A fenti cím esetében fontos tudnod, hogy mind a két elnevezés megfelelő. Tapétaajtó vagy falsíkba záródó ajtó. A terek minimalista megjelenésének kialakításra ideális megoldást jelent a SARA ECO termékünk megvásárlása, amely különböző megoldásokat kínál vásárlóink részére, hogy a legoptimálisabb enteriört tudják kialakítani.


A falsíkba záródó ajtók esetében a legfontosabb előkészítési fázis a megfelelő falnyílások kialakítása. A SARA ECO termékcsalád ötféle szélességi méretben és három féle magassági méretben rendelhető. A falnyílások kialakításánál gipszkarton, tégla, ytong falazat előkészítése a megfelelő.

Nagyon fontos, hogy a gyári méreteketminen esetben pontosan alakítsuk ki, mert az ajtót a későbbiekben nem lehetséges korrigálni.

A falsíkba záródó ajtókat minden esetben a végleges burkolati szintre, parkettára, járólapra kell építeni. Burkolás előtt nem ajánlott, mert a megfelelő végleges szintet nem lehet előre látni.
A SARA ECO falsíkba záródó ajtók esetében megkülönböztetünk kifelé nyíló (tokba záródó) és tokbanyíló kivitelt. A tokbazáródó ajtó a tokba csukódik, így kerül falsíkra a tokbanyíló kivitel viszont a tok felé nyílik.
A beépítés folyamán különösen ügyelni kell a megfelelő síkok beállítására, a falban lévő esetleges hibákat javítani szükséges a megfelelő végeredményért.
A beépítés folyamán különösen ajánlott, hogy az ajtólappal együtt állítsuk be a tokot, nehogy eltérés legyen a síkok között, illetve a gyári magnetic zár is megfelelően működjön! Az ajtólapokat a beépítést követően vissza lehet bontani és a végeleges fázisban újra felakasztani.
A SARA ECO ajtólapokat választhatjuk festhető vagy tapétázható előkészítéssel, végelgesen felületkezel laminált-CPL felületekkel és gyári festett felületekkel.

Az ajtó tokok alumínium vagy gyárilag pórszort RAL9003-as felülettel érkeznek. A tokbanyíló és a tokba záródó ajtólapok rejtett pántozással és magnetic ( mágneses ) zárral készülnek!
A beépítést követően fontos tudnod, hogy Megrendelő feladata a tokok megfelelő körbezárása, amely általában festő munkálatokat igényel. ( festés, gipszelés, glettelés )

A fenti szempontokat figyelembe véve, biztos lehet abban, hogy a termékek megfelelően kerültek a helyükre.