Beltéri ajtó felületekről..

Weoldalunkon a termékek mellett ikonokkal jelöljük, hogy az adott termék milyen felülettel készül. Ezzel próbálunk segíteni a megfelelő választásban, de mindenképpen javasoljuk, hogy választás előtt látogass el bemutatótermünkbe, mert a színek a valóságban a képernyőn megjelenítettektől eltérhetnek.

Laminált ( Melamin Akril ) felületek: A melamin akril felületek gyártásánál fontosnak tartották az erős , lakossági felhasználásra alkalmas fautánzatú felületek gyártását. A laminált beltéri ajtók esetében a gyártók egyre jobban szorjtják ki a mégolcsóbb dekorfóliás felületeket, ezért a termékek nagy részére már csak laminált vagy esetleg CPL felülettel rendelhető. A laminált felületek minden esetben lakossági és kis közforgalmi terekben megfelelő tartósságot biztosítanak.

CPL felületek: A CPL szó a a Continous Pressed Laminate szó rövíditéséből ered. Fontos kiemelni, hogy a Melamin Akril és a CPL felület nem ugyanaz. A CPL felületek egy erősebb vastagabb anyagból készülnek más eljárással. Ki kell emelni, hogy mind a két felület erős és strapabíró. CPL felületű ajtóinkat inkább ajánljuk a nagyobb közforgalmi terekbe, irodákba, ahol nagyobb behát érheti az ajtót.

Fafurnéros felületek: A fafurnéros felületek természetes fából készülnek. Ez nem azt jelenti, hogy az ajtók szerkezete tömör lenne, hanem, hogy a felső hordozó réteg természetes fából van. Fontos tudni, hogy furnéros ajtóink nem válogatott furnérból készülnek, így bizonyos szériák esetében minimális színeltérés lehet. A felület mivel természetes ezért több réteg lakkal van kezelve. Utólagos festése csiszolása nem ajánlott. A felület lakossági épületekbe ajánlott.

Festett felületek: Termékeink között gyári festett felületeket is talál, amely teljesen homogén felületetet biztosít a beltéri ajtókon. Az ajtólapok belső szerkezete termékenként eltérő lehet. A felület festését megelőzően a gyártó az ajtólapokat lefóliázza, amel megfelelő homogén alapot biztosít elkerülve, hogy az ajtólpokon erezetek, struktúrák jelenjenek meg idővel. A festett ajtókat lakossági épületekbe ajánljuk.

Magasfényű felületek:  A magasfényű felületek esetében akril és lakkozott felületeket különböztetünk meg. Az akril felületek anyagában színezettek, ebben a kategóriában léteznek standard, metal , matt és extrém matt felületek. Minden akril felület nagy ellenállóképességgel rendelkezik. A lakkozott felületek egy különleges eljárásnak köszönhetően az ajtólapokat magasfényű lakkal kezeleik. Ezek a felületek gyakran famintázattal készülnek. A magasfényű beltéri ajtókat főként lakossági felhasználásra ajánljuk.