Beltéri ajtó szerkezetekről..

Weboldalunkon a termékek mellett ikonokkal jelöljük, hogy az adott termék milyen belső szerkezettel készül. Ezzel próbálunk segíteni a megfelelő választásban, de mindenképpen javasoljuk, hogy választás előtt látogass el bemutatótermünkbe, hogy élőben is meg tudjuk mutatni a szerkezeti különbségeket.

Papírrács szerkezet: A papírrács szerkezet a gyártók által kifejlesztett belső szerkezeti felépítés, amely az ajtók esetében egy mdf vagy fenyő keret vesz körbe. A belső tér kitöltésére alkalmazzák, így a gyártási kötségeket alacsonyabban tudják tartani. Ezt a szerkezeti merevítési formát főként lemezelt ajtók esetében használják.

Furatolt faforgács szerkezet: Furatolt faforgács betétes ajtók esetén az ajtólap szerkezete fenyő vagy MDF keret, amely belső kitöltésére egy könnyített furatolt faforgács betétet alkalmaznak. Az ajtólapok furatolt szerkezettel történő gyártását követően a hanggátlási értéke magasabb lesz, mint egy papírrácsos ajtó esetében. Ezt a szerkezeti merevítési formát főként lemezelt ajtók esetében használják.

Tömör MDF szerkezet: MDF szerkezetű ajtók esetében egy úgynevezett idegen csapos megoldást használunk, amely lehetővé teszi, hogy az üveges ajtók esetében az üveg üvegezőléc nélkül kerüljön a helyére, illetve a felületi anyag illesztsmentes ajtót biztosítson. Az ajtó belső szerkezete tömör.