Figyelem: Az összeszerelés megkezdése előtt érdemes megismerni a használati útmutatót, valamint a garancia feltételeit.

GARANCIA FELTÉTELEI

1. Az Inter ajtó – Borsowski és Társai Kft., mint garanciaadó garanciát biztosít azon termékeire, melyek az használati útmutató alapján lesznek összeszerelve és rendeltetés szerűen lesznek használva.
2. A garancia megfelel a garancia törvény feltételeinek.
3. A Borsowski és Társai Kft által forgalmazott beltéri ajtók garanciája a termék vásárlóhoz juttatásától számított 24 hónapig érvényes.
4. Termékre vonatkozó garancia a garancia levéllel és számlával együtt érvényes a vásárlás helyén.
5. A garanciaadó köteles a reklamációt elbírálni és intézkedni a lehető legrövidebb időn belül.
6. Amennyiben a reklamáció a vevő késlekedése miatt kerül időn túli elbírálásra felelősség a reklamáló felet illeti.
7. A garancia időszakon belül a garanciaadó köteles a reklamációs ügymenet szerint helyrehozni az áruval kapcsolatos problémákat.
8. A hiba elbírálását és az azt követő ügyintézést az eladó vagy a garanciaadó képviselője végzi.
9. A hiba észrevételénél a hibát mielőbb be kell jelenteni, még a beszerelés előtt.
10. A garancia a következő feltételekben érvényességét veszti:
– az ajtó szárnyának vagy félfájának bármilyen szerelése után
– a termék konstrukciójának megváltoztatásakor
– a garancia levél elvesztésekor vagy sérülésekor
– amennyiben egy nem jogosult személy beleír a garancialevélbe
11. A garanciába nem tartozik:
– mechanikus sérülés és külső sérülés esete, mely az előírásnak nem megfelelő szállítás, összeszerelés és tárolás miatt történt
– színeződések és formavesztések mely a tárolási helység nedvessége vagy magas hőmérséklete miatt történt
– azon hibákra, melyek a termék nem megfelelő biztosítása miatt történnek az építkezés során
– azon hibákra, melyek a nem előírásszerű használat vagy figyelmetlenség miatt történnek
– a gyártótól független rendkívüli esemény során történt hibákra
– a természetes elhasználódásra
– az egyes részek és kiegészítők hiányára, mely az átvételnél is észlelhetők voltak
– állatok által okozott károkra

GRATULÁLUNK A VÁSÁRLÁSÁHOZ

Köszönjük, hogy az Inter ajtó márkás termékét választották. Gratulálunk a választáshoz és köszönjük az irántunk mutatott bizalmat. Az általunk forgalmazott termékeket a jó minőség és tartósság jellemzi. Az általunk alkalmazott kiemelkedő minőségű alapanyagok és a gyártás modern technológiájának köszönhetően Önök a legnagyobb mértékben élvezhetik ezen termékek előnyeit. Hogy az Önök elégedettsége minél tovább tartson kérjük ismerkedjen meg a használati útmutatóval, valamint tartsa be az ott ajánlottakat.

AJTÓSZÁRNY

Az ajtószárny ideálisan együttműködik az Inter ajtó által forgalmazott termékekkel.
Az ajtószárny fenyő funér lemezből valamint közepes sűrűségű farost lemezből készült.
A szárny összeszerelése a nyílászáróval együttesen ajánlott az instrukció utasítása alapján.

Az ajtószárny szerelésének instrukciója
Figyelem:
A zsanért az ajtószárnnyal együtt érdemes beszerelni.

Amennyiben egyszerű vagy szabályozott zsanérral történik a beszerelés, az ezekhez kapcsolt instrukció alapján kell eljárni.

1. Ellenőrizni kell, hogy a zsanér méretei és típusa illik-e a beszerelendő ajtószárnyhoz.
(az összes gyártott ajtószárnyat alulról maximálisan 60 mm-el le lehet rövidíteni)

2. A szárnyat a csuklópántra kell helyezni és ellenőrizni a működését.

(rajz szerint)
A belsőajtóink méretei a BN-77/7151-08 szabványnak megfelelőek.

Rendeltetés, beszerelés és a használat feltételei a Inter ajtó belsőajtóknál

A belsőajtóink az építészeti nyílások zárására használhatók a lakó, ipari és minden olyan épületben ahol nincs különleges műszaki kivitelű ajtókra szükség.
Ezt az ajtót száraz, szellős, nem nagy hőmérséklet ingadozású helyen lehet használni.
A zsanér és az ajtószárny beépítése a műszaki terv alapján kell, hogy történjen, az adott épület által biztosított feltételeket valamint normákat betartva.
Az ajtókat olyan térbe kell helyezni ahol a falak és a padlózat teljesen kész. A zsanér beszerelése után nem szabad vizes munkákat végezni az építkezés során.
A belső ajtók csak száraz, nedvesség által nem veszélyeztetett helyiségben használhatók. Ez érinti a raktár és a szállítást valamint a használat helyszínét is. Amennyiben az adott helyiségben -ahol az ajtó beszerelésre kerül- felmosásra lehet számítani az ajtó alját szilikonnal kell szigetelni, a szilikon szigetelést a résekbe tovább kell vinni. A felmosások esetén az ajtószárnyak alját a felmosó nem érintheti, mert az ajtólapok alja vizet szívhat fel magába ezáltal az ajtószárnyon a fólia felhólyagosodhat és elválhat.
A zsanér és a fal közötti rést szigetelő anyaggal kell bélelni, akryolzni vagy szilikonozni.
Az ajtószárnyat maximálisan 60mm-rel lehet rövidíteni.
A nyitott ajtószárnyak nem csukódhatnak önmaguktól.
Az ajtószárnyakban 72mm szélességű zárak használatosak a szabvány alapján, ezekhez méretben illő kilincseket és fedőlapok használandók.
A zárt ajtók a kilincs mozgatása során semmilyen mozgást nem mutathatnak.
A DRE belsőajtók a lengyel PN-88/B-10085 norma alapján készülnek, mely meghatározza a toleranciaszintet.
Az ajtót bútorápolóval vagy vizes ronggyal lehet tisztítani. Nem szabad közvetlenül vízzel érintkezniük.
A belsőajtó borítása nem ellenálló az acetonnal és benzinnel, illetve egyéb vegyszerrel szemben, ezek hatására látványos nyomok maradhatnak az ajtón, amelyek használata tilos. Üvegajtók esetében az üveg felületet, kizárólag üvegmosó folyadékkal tisztíthatjuk.

Az Inter ajtó ípusú ajtólapokat kizárólag Inter ajtó tipusú tokokkal szerelje.

Karbantartás, használat: A termékek megvásárlása és beépítése után fontos, hogy az ajtólapokat és a tokokat a hosszú élettartam megőrzése miatt a megfelelő védelemmel ellátni.

A tokok karbantartása megvédése: Fontos, hogy termékeink minden esetben a végeleges burkolati szintre ülnek rá, ezért a későbbi károsodás elkerülése miatt a tokok alját szilikonnal kell megvédeni az esetleges vizesedéstől. Fontos, hogy a védelem hiánya miatt a későbbiekben az ajtókeret vizet szívhat fel és ezáltal károsodik a fólia leválik. A vizesedés által okozott károkat garanciális reklamációként nem tudjuk elfogadni, ezért mindenképpen a megfelelő védelemről gondoskodni kell.

A tokokat minden esetben enyhén nedves törlőkendővel és bútorápolóval tisztítsuk. Az egyéb vegyszeres takarítást kerüljük, mert kárt okozhat a felületi anyagban és a termék garanciáját veszítheti.

Ajtólapok karbantartása , megvédése: Az ajtólapok a tokokhoz hasonlóan fa vagy mdf alapanyagból készülnek különböző felületi kivitelekben. Az ajtólapok takarítását kizárólag enyhén nedves törlőkendővel és bútorápolóval tisztítsuk. Az egyéb vegyszeres takarítást kerüljük, mert kárt okozhat a felületi anyagban és a termék garanciáját veszítheti. Az ajtólapok alja nem fóliázott, ezért különösen fontos, hogy a felmosás esetén a felmosó és víz soha ne érje az ajtólap alját, mert az ajtószárny a vizet és a nedvességet felszívhatja, amely károsodást okozhat. A vizesedés által okozott károkat garanciális reklamációként nem tudjuk elfogadni, ezért mindenképpen a megfelelő megelőzésről gondoskodni kell.

Reklamáció menete:

Reklamációt kizárólag írásban fogadunk el számla és fotó ellenében.

  • A fotón kérjük, hogy a meghibásodott termékről küldjön legalább 2 képet, hogy a hiba megfelelő módon látszódjon. A reklamált termékről vagy termékekről e-mailen képet küldeni szíveskedjen az info@interajto.hu címre, ahol néhány mondatban írja meg a problémát és a hiba okát.
  • A reklamáció beérkezése után válaszként a kép alapján állásfoglalást adunk, amelyet a gyártó felé is továbbítunk. Amennyiben a termék a rendeltetésszerű használatból és a garancia okait nem kizáró ( víz, páratartalom, külső behatásból) eredően hibásodott meg és a reklamációja jogos, abban az esetben a minőségi cserét Cégünk biztosítja.