Az egyes korosztályok igényeihez igazodó élettér kialakítása rendkívül fontos feladat. A megfelelően berendezett szoba jelentősen befolyásolhatja a gyermek komfortérzetét, fejlődését, biztonságérzetét életének minden szakaszában. Ma elkészítettünk egy útmutatót, amely segít funkcionális és kellemes belső terek kialakításában, egy baba, óvodás vagy diák változó igényeihez szabva.

Hely egy új családtag számára – Biztonság és stimuláció

A csecsemőknek olyan környezetre van szükségük, amely biztonságot és érzékszervi stimulációt biztosít számukra. A bútorok és dekorációk kiválasztásakor érdemes élénk, barátságos színeket választani, amelyek segítenek a nyugodt és pozitív hangulat megteremtésében. A legfontosabb elem egy kényelmes, állítható magasságú ágy, amely megkönnyíti a szülők hozzáférését és alkalmazkodik a gyermek fejlődéséhez. Ezenkívül a pelenkapolc és a pelenkázóasztal elengedhetetlen elemei, amelyek megkönnyítik a napi gondozást.

A csecsemő életének első hónapjai egyedülálló időszak, amikor megteremtjük az első benyomást és ösztönözzük fejlődését. Fontos, hogy a babaszoba biztonságos és ösztönző legyen. Az Inter ajtó által forgalmazott beltéri ajtók tökéletes hátteret jelenthetnek ennek a varázslatos helynek. A színek kiválasztásakor ügyeljen a visszafogott, pihentető árnyalatokra, amelyek elősegítik a nyugodt alvást. A világos fa vagy fehér árnyalatú ajtók jól működnek az ilyen belső terekben. Válasszon keskeny üvegezésű ajtókat. Egyrészt a folyosóról beszűrődő fény nem zavarja a gyereket alvás közben, másrészt, amikor éjszaka felébred, biztonságérzetet ad, hogy a szülő a fal fölött figyel.

A Torino kollekció üvegezett ajtói tökéletesek egy kisgyermek szobájába

Ezenkívül a jó hangszigetelő rendszerrel ellátott ajtók segítenek megőrizni a szoba csendességét, ami fontos a baba egészséges fejlődéséhez. Hangszigetelést igénylő helyiségbe a STA10 vagy az Enter Akustik sorozat ajtóit ajánljuk. A STA10 kollekció esetében felár ellenében elérhető a SILENT csomag, mely 37 dB-es hangszigetelést biztosít. Új termékünkről bővebben korábbi bejegyzésünkben olvashat . 

Szoba egy általános iskolásnak – Kreativitás és koncentráció

Egy általános iskolásnak szobát rendezni sokkal nagyobb kihívás. Több funkciót kell kombinálni: egy helyet a tanuláshoz, egy helyet a kikapcsolódáshoz, de egy helyet a szórakozáshoz a hobbyk és érdeklődési körök fejlesztéséhez. Tervezzen kényelmes tanulóteret ergonomikus íróasztallal és megfelelő világítással. Hogy helyet takarítson meg egy sok funkcióval rendelkező helyiségben, választhat tolóajtókat.

Aur 0 üvegezéssel a diákszobában

Használja a falakat polcok rendezésére könyvek, sportfelszerelések vagy kreatív hobbi számára. Ne feledje, hogy ez az az időszak, amikor gyermeke is építi identitását – hagyja, hogy olyan színeket és kiegészítőket válasszon, amelyek tükrözik személyiségét. Tipp: Ha az alapozóval borított Sara Eco 2 ajtót választja , azokat mágneses vagy táblafestékkel lefestheti, így adva felületet gyermekének a kreatív kísérletekhez.

A tanulóhelyiség elrendezése során tarts be néhány aranyszabályt, amelyek kényelmet biztosítanak a házi feladat elvégzése közben.

  1. Az ergonómia az első – az asztallap magasságának lehetővé kell tennie, hogy szabadon dolgozhasson számítógéppel vagy könyvekkel, a széknek pedig megfelelő háttámaszt kell biztosítania. Válasszon olyan állítható magasságú bútorokat, amelyek együtt „nőnek” gyermekével.
  2. Megfelelő világítás – a természetes fény a legjobb, de ha nem tudjuk megoldani, válasszunk erős, pontszerű világítást. Kerülje a tükröződést a monitoron vagy a könyveken.
  3. A minimalizmus elősegíti a koncentrációt – korlátozza a felesleges tárgyak számát a pulton vagy a polcokon, amelyek elvonják a gyermek figyelmét.
  4. Funkcionális tároló – a tankönyvek, jegyzetek és kiegészítők szervezett helye elengedhetetlen. A polcok, fiókok és kosarak segítenek rendben tartani a dolgokat
  5. Adatvédelem és fókusz – válasszon tömör beltéri ajtókat, amelyek biztosítják a magánélet védelmét és a hangszigetelést. Ez különösen akkor fontos, ha a házban más emberek zajt keltenek.
  6. Technológia az Ön helyén – biztosítson hozzáférést az elektromos áramhoz és a konnektorokhoz, hogy ne legyen megterhelő a berendezés töltése vagy a számítógép használata.
  7. Hely a mozgáshoz és a relaxációhoz – úgy helyezze el a bútorokat, hogy legyen hely rövid szünetekre, nyújtó- vagy relaxációs gyakorlatokra.
  8. A tanuló individualizmusa – vonja be a tanulót a térteremtés folyamatába. Hagyja, hogy stílusának és igényeinek megfelelő színeket, kiegészítőket és szervezőket válasszon.

Szoba középiskolásnak vagy diáknak – Szervezés és relaxáció

Hatékony teret teremteni egy középiskolás vagy főiskolai hallgató számára olyan kihívás, amely egyesíti a szervezés igényét, a kikapcsolódást és a társasági életet. Az alapelemek egy íróasztal, amelyen elegendő hely van egy projekten való munkához vagy tanuláshoz, egy kényelmes szék és megfelelő világítás.

A tinédzser szobájában kényelmes helyet kell biztosítani a vendégek fogadására. Ha a hely engedi, a kényelmes ágyon kívül legyen egy kis kanapé, puffok vagy fotelek, ahol beszélgethet és pihenhet. Egy tinédzsernek vagy diáknak általában világosan meghatározott igényei és ízlései vannak. Érdemes meghallgatni őket. A fiatal befektetők leggyakrabban a loft, a techno vagy a boho stílust választják.

Egy szoba, amely alkalmazkodik az életkorhoz

Korosztálytól függetlenül van néhány közös elem, amit érdemes figyelembe venni a szoba elrendezésénél. A tárolóhely feltétlenül szükséges. A szekrények, komódok és polcok segítenek rendet tartani és elkerülni a rendetlenséget. Emellett érdemes olyan univerzális színeket és berendezési elemeket választani, amelyek a kiegészítőknek, dekorációknak és világításnak köszönhetően megváltoztatják a belső tér karakterét a gyermek fejlődésének minden szakaszában.

Forrás: dre.pl

Cimkék: , , ,