Az elmúlt időszakban rengeteg kérdés érkezett hozzánk, amely a most divatos tapétaajtókra más néven falsíkba záródó ajtókra vonatkozik. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül próbállak tájékoztatni, hogy sikeresen eligazodj a termékeink között, megtaláld a számodra megfelelő opciót, felszereltséget.

Első sorban érdemes tisztázni, hogy mi is az a tapétaajtó vagy falsíkba záródó ajtó, mit is takar a fogalom?!
Ennél a terméknél, egy alumínium tokszerkezet kerül a kész falnyílásba beépítésre, amelyet gipszkartonos zárással vagy vakolással “teljesen” eltűntethetünk, így a végeredményként egy ajtólapot fogunk látni a falban. Elsőre ez nem is tűnik olyan bonyolultnak, de ennél picit összetettebb a téma.

Kezdjük a méretekkel:Az általunk forgalmazott termékek kizárólag szabvány méretekben érhetőek el.
Az aktuális tokrendszerek pontos méreteit megtalálod itt: Falsíkba záródó ajtók méretei
Mérettáblázat tartalmazza az összes olyan méretet, amelyre szükségünk lehet a választásnál.

Fontos, hogy ezen termékek nem ráfogó tokos termékek, de ajánlott minden esetben a minimum 3-3cm-es falkáva oldalanként, a megfelelő zárás miatt, illetve, hogy az ajtó 90°-ot ki tudjon nyílni. Ez azt jelenti, hogy a falnyílás két oldalra minimum 3-3cm-t folytatolagos legyen.

A PDF fájlban megadott pontos falnyílásoktól negatív irányba eltérni nem lehet, pozitív irányba is az oldalanként a 2-2cm-t ajánlom. A magassági méret minden esetben a végleges burkolati szinttől értendő. Érdemes falazásnál a gyári méreteket kialakítani a későbbi problémák elkerülése véget.

Az ajtók beépítését minden esetben a végleges burkolati szintre építjük, ettől eltérni nem ajánlott!
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a tok körbejavítását, hogy és mikor végezzék el?
Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a beépítést követően tudják az ajtó keretet megfelelő módon lezárni! A tokot a beépítést követően tudják csak körbe javítani! Előre ezeket a szerkezeteket nem érdemes beépíteni, mert az esetleges nem megfelelő szint miatt később korrigálni nem tudjuk a tokokat csak visszabontással.
Volt ár arra példa, hogy a tokokat emeletük beépítésnél, ebben az esetben kérjük a pontos magassági méretet megadni az aljzatbetontól.

Jelenleg kétféle termékünk van, amely különféle magagassági méretekkel rendelkezik. Az egyik a SARA ECO a másik a Profi termékcsalád.

SARA ECO tapétaajtók: A két ajtócsalád között jelentős különbség van. A SARA ECO ajtók többféle magasságban készülnek és az ajtólapok 40mm-es vastagsággal rendelkeznek. Kizárólag sík felületben rendelhető, papírrácsos vagy furatolt faforgács belső szerkezettel. Opcióként automata küszöböt is lehet rendelni hozzá. Megkülönbözetünk kifelé nyíló és befelé nyíló ( tokbanyíló) változatot. Itt fontos az egyeztetés, hogy az ajtó melyik irányba kerül síkra. A két nyitás irány között még lényeges különbség, hogy a kifelé nyíló kivitel esetében az ajtólap 180°-os nyitással a befelé nyíló ( tokbanyíló) esetében 90°-os nyitási határral rendelkezik. A tokbanyíló ajtók esetében ajánlott az ajtóütköző elhelyezése!
Az ajtólapok felületei gyári laminált színek, gyári festett felületek és tapétázható vagy festhető kivitelben készülnek. A gyárilag kezelt felületekkel nincsen dolgunk viszont adottak, egyedi megoldásra nem adnak lehetőséget. A tapétázható vagy festett felületek esetében a fantáziánk szab csak határt. Ennél a felületnél az ajtólap gyárilag egy alapozott felülettel érkezik, amelyet festés vagy tapétázás előtt meg kell csiszolni, majd a végleges hordozót felvihetjük rá. Fontos, hogy semmilyen körülmények között ne áztassuk el a lapot, hanem a megfelelő technikával dolgozzunk vele!

Rengeteg esetben felmerül a kérdés, hogy falburkolatot fel lehet-e helyezni az ajtóra.
A válasz: Igen felthető, de ennek a felrakását illetően mindenképpen egyeztessél velünk, mert pontosítást igényel! Minden helyszín és igény más és más.
2023-tól a 202x SARA ECO termékek nagyobb teherbírású pántokkal is válaszhatók, amelyek maximum 60kg teljes súlyt képesek elbírni. (ajtólappal)

Az ajtólapok minden esetben Magnetic zárral és rejtett 3D pántokkal készülnek. Az ajtólapokon a kilincshez választható kialakítások, BB-kulcsos, PZ-hengerzáras, Wc-toalett elforgatós, kilincs felső kialakítás. Az ajtólapok a kilincseket nem tartalmazzák, mindenképpen tekintsd meg választékunkat, amelyből biztosan találsz megfelelőt. A kilincseket megtalálod itt: beltéri ajtó kilincsek

SARA ECO tokok: A Sara Eco ajtó tokok alumíninium tokok, amelyek jeleneg 3 féle színben rendelhetők. Az egyik alumínium, amelyhez egy alapozó is jár, a tok festhető lesz. A mási két lehetőség a fehér vagy fekete kivitel. A fekete tokot csak a 202x típusoknál tudjuk gyártatni jelenleg.
Amennyiben élőben szeretnéd látni a terméket, gyere el a bemutatótermünkbe, ahol a megfelelő tájékoztatás mellett többféle megoldást fogunk kínálni!

Cimkék: , ,